Vesikonsertti

Vesikonsertti on äänitaiteilijoiden Juha Valkeapää ja Juhani Liimatainen sekä valo- ja videotaiteilija Pietu Pietiäisen yhteistyö. Lähtökohta: Kaikki maapallolla oleva vesi on ollut täällä aina – 4,5 miljardia vuotta. Vesi liittää kaikki yhteen: ihmiset ihmisiin ja muihin elollisiin ja elottomiin olioihin. Kaikki on vettä ja vedestä.

Vesikonsertissa me soitamme vettä ruumiillamme, elektroniikalla, gongilla ja erilaisilla löytöesineillä. Me pulputamme ja teemme nyrjähtäneitä rytmejä ja luuppeja. Emme kerro tarinoita vedestä. Me kuvittelemme, uneksimme ja kuuntelemme. Veden kanssa. Vesikonsertti on hymni, ylistyslaulu, vedelle, joka on kaiken elämän perusta.

Vesikonsertti kestää tunnin. Kaikki ääni- ja kuvamateriaali tuotetaan esitystilanteessa. Yleisö kelluu – loikoilee lattialla, patjoilla, matoilla, aurinko- tai säkkituoleilla. Ääni sulkee yleisön sisäänsä ja vesi heijastuu tilan kattoon.

Vesikonsertin ensi-ilta on teltassa Itämeren rannalla kesäkuussa 2022.

Katso Vesikonserttitraileri.

Kuvassa harjoitellaan Vesikonserttia Mad Housessa huhtikuussa 2021. Lokakuussa harjoittelimme sitä Santarcangelo dei Teatrin ja Suomen kulttuurirahaston yhteistyön mahdollistamassa residenssissä Santarcangelossa.

Idea Juha Valkeapää

Esitys Juhani Liimatainen, Pietu Pietiäinen, Juha Valkeapää

Tuotanto Juha Valkeapään Ääni

Residenssit Circolo Scandinavo, Rooma, marraskuu 2018; Suomen Kulttuurirahaston residenssi Santarcangelo dei Teatrissa, lokakuu 2021

Tuki Samuel Huberin säätiö, Niilo Helanderin säätiö, Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus

Kansikuvafoto Matteo Rinaldini.