Vesikonsertti

Vesikonsertti on äänitaiteilijoiden Juha Valkeapää ja Juhani Liimatainen sekä valo- ja videotaiteilija Pietu Pietiäisen yhteistyö. Lähtökohta: Kaikki maapallolla oleva vesi on ollut täällä aina – 4,5 miljardia vuotta. Vesi liittää kaikki yhteen: ihmiset ihmisiin ja muihin elollisiin ja elottomiin olioihin. Kaikki on vettä ja vedestä.

Vesikonsertissa vesi virtaa. Sukellamme veteen, kellumme vedessä. Olemme veden kanssa: pulputamme, puhumme, laulamme. Emme kerro vedestä. Etsimme ihmiskielen nestemäistä olemusta. Peilaamme ihmistä ja ympäristöä veden pinnasta. Haaveilemme, uneksimme ja kuuntelemme. Vesikonsertti on hymni, ylistyslaulu, vedelle, joka on kaiken elämän perusta. 

Vesikonsertti kestää tunnin. Kaikki ääni- ja kuvamateriaali tuotetaan esitystilanteessa. Yleisö kelluu – loikoilee lattialla, patjoilla, matoilla, lepo- tai säkkituoleilla. Ääni sulkee yleisön sisäänsä ja vesi heijastuu tilan kattoon.

Vesikonsertin ensi-ilta on kesällä 2022.

Katso Vesikonserttitraileri.

Kuvassa harjoitellaan Vesikonserttia Mad Housessa huhtikuussa 2021. Lokakuussa harjoittelemme sitä Santarcangelo dei Teatrin ja Suomen kulttuurirahaston yhteistyön mahdollistamassa residenssissä Santarcangelossa.