Haloo!, Korvakäytävä, Pilven pesä

Rakensin arkkitehti Kari Sivosen kanssa kolme ääni-installaatiota Porin taidemuseon Peace, Love & My iPad Interaktiivisia äänitaideteoksia ja äänitaidetyöpajoja -näyttelyyn 7.2.–25.5.2014. Ne tarjosivat museoon kolme kuulokulmaa; jokaiseen teokseen mentiin sisään, jokaisessa kuunneltiin museorakennusta ja jokaisessa rakennus kuulosti erilaiselta. Kaikki kolme teosta muokkasivat ja käyttivät materiaalinaan museon akustiikkaa. Ne olivat tiloja tilassa. Haloo! sijoittui museon aulaan, Korvakäytävä MEDIApisteeseen johtavaan käytävään ja Pilven pesä MEDIApisteeseen.

 Haloo!  Korvakäytävä

Pilven pesä siirtyi kesäkuussa 2014 Käsitekesään Korkeaojan kuituhamppupellolle, pienessä huoneessa vietetyn talven jälkeen avaralle pellolle laajan taivaan alle – Pilven pesä pääsi kesälaitumelle. Sen viisimetrinen mitta ei ollut yhtään liikaa, päinvastoin, hamppu kasvaisi kolmemetriseksi eikä peittäisi veistosta. Pilven pesää pystyttäessämme hamppu oli hentoa, kymmensenttistä. Tuuli soitti veistosta tukevia harusnaruja kauniisti: putkessa oli hieno äänimaailma. Hampun kasvaessa narut eivät päässeet enää soimaan, ja putkesta tuli jälleen hiljainen. Mutta sieltä saattoi nähdä pilviä! Ja sen huippu paistoi vaaleana vihreästä hamppuviidakosta.

Pilven pesä siirtyi Käsitekesän jälkeen takaisin Poriin, T.E.H.D.A.S ry:n veistospuistoon vanhalle lyhytaaltoradioasemalle. En tiedä mitä sille nyt kuuluu.

Kuvat: Kari Sivonen & JV