Pelko/Fear

Teemme muusikko Taito Hoffrénin kanssa esitystä pelosta. Pelot yhdistävät ihmisiä ja läpäisevät yhteiskuntaluokat. Pelko/Fear liikkuu yksityisestä yleiseen, lokaalista globaaliin, pienestä suureen; konkreettisesti puhutaan yksityisistä ja paikallisista peloista, jotka laajenevat ajatuksen tasolla yleisiksi ja globaaleiksi. Henkilökohtaiset pelot ovat universaaleja. Kysymme, mitä minä pelkään. Mitä minulta jää tekemättä koska pelkään? Pelko tappaa uteliaisuuden ja rajoittaa elämää. Käännänkö katseeni ja miksi? Uskallanko katsoa silmiin, uskallanko kohdata asian, itseni, toisen? Toisaalta terve pelko suojaa meitä ja turvaa elämää. Kuka hyötyy siitä että pelkäämme, kuka lietsoo pelkoa ja miksi? Milloin turvallisuuden luominen aiheuttaa pelkoa?

Pelko/Fear-esityksen ensi-ilta on Hangö Teaterträff -festivaalilla kesäkuussa 2019. Se on yksi osatuottajistamme. Muut ovat BIT Bergen ja Kanuti Gildi SAAL.

Kajaanin runoviikolla 2018 tutkimme aihetta kolmessa yleisölle avoimessa sessiossa. Ne olivat Kirje, Mörkö ja Turvaluola ja ne tapahtuivat teltassa Musiikkiopiston männikössä. Reijo Haukian kuva Turvaluolasta:

Jatkoimme harjoittelua yleisön kanssa Orimattilan taidemuseossa lokakuussa 2018, Kanuti Gildi SAALissa maaliskuussa ja Lainsuojattomat-festivaalilla Porissa toukokuussa 2019.

Haluatko osallistua tulevaan esitykseen? Kirjoita meille pelosta, mitä se tuo sinulle mieleen. Olisimme kovin kiitollisia jos kirjoittaisit siitä meille. Käsittelemme vastaukset luottamuksellisesti emmekä mainitse vastaajan nimeä, mikäli niin toivot. Kirjeesi voit lähettää osoitteeseen pelko(at)juhavalkeapaa.net.

Virallinen Pelko/Fear-sivusto löytyy täältä.

Ylhäällä oleva teos on Niina Lehtonen Braunin kollaasi. Niina tekee Pelko/Fear-esitykseen kaksi kolme uutta kollaasia.