Juha Biitsillä

Tekijäkolmikko matkusti elokuuksi Poriin. He kysyivät toisiltaan mistä sinä tulet. Minä tulen isän Ray-Baneista. Äidin nivelreumasta ja korvakoruista. Alkoholismista ja puukolla leikatuista omenaviipaleista. Viimeisen päälle laittautumisesta ja miehen kuvasta josta ei tunnista itseään.

Juha Biitsillä on taiteilija Juha Valkeapään ja tuottajaduo Biitsin ensimmäinen yhteinen teos. Se on 50 minuutin mittainen esitys kuvia, ääniä ja eleitä siitä kaikesta mitä otamme vastaan ja annamme eteenpäin, halusimme tai emme.

Ensi-ilta Lainsuojattomat-festivaalilla 5.–7.9.2018. Esitykset ensi-illan jälkeen: 2019: Oulun Monologikilpailu, 9.2. (hoppee ei oo häppee!); Kutomo, Turku, 18.4.; Teatteri Telakka, Tampere, 9.–10.11.; Mad House Helsinki, 15.–16.11. 2020: Tehdas Teatteri, Turku, 17.–18.1.

Hyökkäävää tyylilajia kantavat Biitsi-duon äänimaisemat, joiden päälle Juha Valkeapää ponnistaa pistämättömällä ääni- ja esitystaiteellaan. Tiukka ote ei hellitä, mutta viihdearvo nousee sittenkin korkealle. Outo lämminhenkisyys kajastaa kylmän teräksen takaa ja saavuttaa huippunsa, kun kolmikko tarjoaa yleisölle sihimehua. Mikko Elo, Satakunnan kansa, 6.9.18

Kuva: Kim Modig.